Skolbiblioteket

               

VÄLKOMMEN TILL VAKSALASKOLANS BIBLIOTEK!

       


Du är alltid välkommen hit att läsa, söka information eller studera i lugn och ro. Ibland är lokalen bokad för klassbesök och vi läser saga för de yngre eleverna, då ber vi er vänta tills vi är färdiga.

Vi vill att detta studierum ska vara lugnt och stilla. Vi ser det inte som ett uppehållsrum och därför får inte läsk, godis mm medföras.

Datorerna använder vi till att söka information på. Att chatta, spela spel etc gör vi inte här. Schemat för bibliotekets öppettider finns på dörren.

                                      Fakta om biblioteket

 

Biblioteket ligger i den vackra tillbyggnaden. Lokalen är ljus med behagliga färger som harmonierar med de fasader man ser genom det vackert formade valvfönstret åt söder.

Biblioteket har datoriserat utlåningssystem, Cicero, datorer för elever, kopieringsapparat men framför allt böcker, ca 9000 volymer. Vi har facklitteratur och skönlitteratur för åldrarna 6-16 år.

”Årets skolbibliotek 2002″ i Uppsala Kommun

Sedan vi flyttade hit, 4 maj 2001, har vi haft drygt ca 75 000utlån. Biblioteket har fått god ekonomisk tilldelning, vilket inneburit att vi har kunnat förnya vårt bokbestånd och tillgodose både elevers och lärares önskemål. År 2002 blev vårt skolbibliotek utnämnt till ”Årets skolbibliotek 2002” i Uppsala Kommun. Det är ju ett fantastiskt bevis på att vi har ett av Sveriges finaste skolbibliotek!  

Uppdaterad: