Studie-och yrkesvägledning

Hej!

Jag heter Gabriella Henriksson och arbetar som studie- och yrkesvägledare på Vaksalaskolan.

På måndagar och tisdagar finns jag på skolan och du kan nå mig via e-post gabriella.henriksson@uppsala.se eller telefon 018-727 20 17 alternativt 076-761 83 93.

Studie- och yrkesvägledning inom grundskolan handlar om att ge stöd och förberedelse inför fortsatta studier/yrken. Jag arbetar främst med eleverna i årskurs 9 inför gymnasievalet.

Vägledningens viktigaste verktyg är det individuella vägledningssamtalet. Jag samtalar med eleven om intressen, möjligheter/begränsningar och de val hen kan göra. Syftet är att du som elev ska få ett bra underlag för att kunna göra ett genomtänkt val till gymnasiet.

På kommunens gemensamma sida för gymnasievalet finns tidsplan för gymnasievalet, programinformation, öppet hus datum med mera.

www.uppsala.se/gymnasieantagning

Andra bra länkar inför gymnasievalet:

gymnasievalet.uppsala.se (Obs! Inget www före) Här finns bland annat en länk till Gymnasiekatalogen för Uppsala län.

www.utbildningsinfo.se

www.gymnasieinfo.se

www.amv.se

www.saco.se/studieval

www.ur.se/orkaplugga

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Gabriella Henriksson,

Studie- och yrkesvägledare