Studie-och yrkesvägledning

Hej!

Jag heter Gabriella Henriksson och arbetar som studie- och yrkesvägledare på Vaksalaskolan.

Jag finns här på måndagar och tisdagar och nås via mail: gabriella.henriksson@uppsala.se eller tel. 018-727 20 17 alt. 0767618393.

Studie- och yrkesvägledning inom grundskolan handlar om att ge stöd och förberedelse inför fortsatta studier/yrken.

Jag arbetar främst med åk.9, med valet till gymnasiet.

Vägledningens viktigaste verktyg är det individuella vägledningssamtalet.

Vi samtalar bl.a. om dina intressen, möjligheter/begränsningar och de olika alternativ som finns att välja på.

Syftet är att du som elev ska få ett bra underlag för att kunna göra ett väl underbyggt val till gymnasiet.

Titta gärna in på kommunens gemensamma sida för gymnasievalet.

Här finns bl.a. tidsplan för gymnasievalet, programinformation, öppet hus datum m.m.

www.uppsala.se/gymnasieantagning

Här är några fler länktips ang. gymnasievalet:

gymnasievalet.uppsala.se (Obs! Inget www före) Här finns bl.a. en länk till Gymnasiekatalogen för Uppsala län.

www.utbildningsinfo.se

www.gymnasieinfo.se

www.amv.se

www.saco.se/studieval

www.ur.se/orkaplugga

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Gabriella Henriksson

Studie- och yrkesvägledare