Drama och Musikprofiler

Profil på Vaksalaskolan från åk 6. 

Möjligheten att välja Drama/musik på schemat på Vaksalaskolan har funnits i 8 år. Skolan har en tradition av detta ämne, och tillsammans med dansprofilen har det gjort skolan välkänd genom sin Dans och Dramaprofil. Man väljer Drama/Musik på Vaksalaskolan inom ramen för Profil/Studietid. 

Estetiska ämnen har en positiv inverkan på lärandet i stort, men har också ett egenvärde. Drama och Musik är en konstform som tränar många olika förmågor, såsom tex koncentrations- och samarbetsförmågan. Du får en stor erfarenhet av att stå på scenen och prata inför publik, vilket man har nytta av i alla övriga ämnen på skolan. Dessa förmågor kan också höja varje individs sociala kompetens. 

Inom ämnet Drama/Musik arbetar du med dramaövningar och  musikalframställningar där både sång/musik och dans ingår. Du ingår även i skolkören som jobbar med bland annat musikalsånger och lucia varje år. I den musikaliska delen får du dessutom lära dig grunderna i bruksspel på piano, bas och gitarr. Du lär dig sjunga och spela både i grupp och enskilt.

Drama/Musik som Studietid/Profil på Vaksalaskolan riktar sig till dig som skall börja i åk 6 och som har nyfikenhet och intresse för musikal och drama och musik. Du behöver ingen tidigare erfarenhet men undervisningens upplägg gör att detta passar även dig med mycket förkunskaper, vi jobbar från den nivå du kommer från. 

Du kommer att delta i uppträdanden som exempelvis skolavslutningarna, lunchmusiken och luciauppträdanden. Detta är valet för dig som vill ha drama och extra musik på skolschemat och samtidigt ha jätteroligt!

Anmäl dig eller ställ frågor via mail till anna.alexandersson@uppsala.se.

Vaksalaskolans Profil och Musiklärare:

Anna Alexandersson och Sara Berntsdotter

 

9 augusti 2015