Dansprofil- Information

Profil på Vaksalaskolan från åk 6 

Möjligheten att välja dans på schemat på Vaksalaskolan har funnits i över 18 år. Skolan har därför en lång erfarenhet och tradition av detta ämne som en del av verksamheten, vilket gjort skolan välkänd hos unga dansintresserade Uppsalabor. Nu har även du chansen att välja dans på Vaksalaskolan inom ramen för Studietid/Profil. Välkommen!

Estetiska ämnen har en positiv inverkan på lärandet i stort, men har också ett egenvärde. Dans är både en konstform och en seriös träningsform. Dansträning ger kroppen styrka, koordination, kondition, balans, smidighet och kroppsmedvetenhet. Träningen utvecklar och stärker även, koncentrationsförmågan och samarbetsförmågan som i sin tur kan höja varje individs sociala kompetens. Den utvecklar även musikalitet samt ger utlopp för rörelseglädje och kreativitet.

Dans som Profil riktar sig till dig som skall börja i åk 6 och som har nyfikenhet och intresse för dans. Du behöver ingen tidigare danserfarenhet men undervisningens upplägg gör att detta passar även dig med mycket förkunskaper. Du kommer att träna dansteknik i olika dansstilar så som balett, modern dans och jazzdans samt få chansen att skapa dans och att uppträda. Detta är valet för dig som vill ha kvalitativ dansträning på skolschemat och samtidigt ha jätteroligt!

Anmäl dig eller ställ frågor via mail till anna.alexandersson@uppsala.se

 Vaksalaskolans danspedagoger:

Armineh Zakinian (Balett)

Emelie Englund (Jazz och Modern dans)

26 februari 2018