Skolbiblioteket

VÄLKOMMEN TILL VAKSALASKOLANS BIBLIOTEK!

Du är alltid välkommen hit att läsa, söka information eller studera i lugn och ro. Ibland är lokalen bokad för klassbesök och vi läser saga för de yngre eleverna, då ber vi er vänta tills vi är färdiga.

Vi vill att detta studierum ska vara lugnt och stilla. Vi ser det inte som ett uppehållsrum och därför får inte läsk, godis mm medföras.

Datorerna använder vi till att söka information på. Att chatta, spela spel etc gör vi inte här. Schemat för bibliotekets öppettider finns på dörren.

Ansvarig för biblioteket är : Anna Alexandersson Telefon: 018 – 727 50 71

Sök efter böcker i vår bibliotekskatalog

Sök bland våra böcker från alla datorer!

En av de vanligaste frågorna man får på skolbiblioteket är ”Finns boken (boktiteln) på biblioteket?” Eller: ”Har ni böcker av (författarnamnet) ?”

Mer avancerade elever som själva sökt bland hyllorna – men inte hittat boken ifråga – undrar om biblioteket alls har en viss bok eller om den är utlånad för tillfället.

Nu kan elever och lärare själva söka efter böcker och få svar på om en bok finns inne och på vilken hylla den finns, eller om den är utlånad för tillfället.

Gå in i vår katalog och skriv in boktitel eller författare och du får upp en lista på böcker som svarar mot sökordet. Du kan direkt se om boken finns inne eller är utlånad.

Här är länken till Vaksalaskolans bibliotekskatalog »

Och ser du att boken inte finns i vårt skolbibliotek kan du alltid vända dig till vårt fantastiska Stadsbibliotek!

Nya böcker hittar du på "Nyhetshyllan". Vi rekommenderar även webbsidan Barnens Bibliotek! Här hittar du även Barnbokskatalogen som innehåller nyheterna för året inom barn och ungdomslitteraturen.

Fakta om biblioteket

Biblioteket ligger i den vackra tillbyggnaden. Lokalen är ljus med behagliga färger som harmonierar med de fasader man ser genom det vackert formade valvfönstret åt söder.

Biblioteket har datoriserat utlåningssystem, Dantek Bibliomatik, två internet­uppkopplade datorer, kopieringsapparat men framför allt böcker, ca 10 000 volymer. Vi har facklitteratur och skönlitteratur för åldrarna 6-16 år.

”Årets skolbibliotek 2002″ i Uppsala Kommun

Sedan vi flyttade hit, 4 maj 2001, har vi haft drygt ca 65 000 utlån. Biblioteket har fått god ekonomisk tilldelning, vilket inneburit att vi har kunnat förnya vårt bokbestånd och tillgodose både elevers och lärares önskemål. År 2002 blev vårt skolbibliotek utnämnt till ”Årets skolbibliotek 2002” i Uppsala Kommun.

Det är ju ett fantastiskt bevis på att vi har ett av Sveriges finaste skolbibliotek!

20 januari 2016